Ravitalli Salta

Muuta tietoa

Ikääntyminen


-Hevonen vanhenee vuoden aina parittoman kuun ensimmäisenä päivänä eli 1v=2kk. (1.1, 1.3, jne.)
-Tamma kantaa varsaa noin 46vrk, jonka jälkeen varsakin vanhenee vuoden kahdessa kuukaudessa.

Muistoissamme


Kaikkien pois menneiden hevosten tiedot löytyy Muistoissamme sivulta.


Tallin tähdet


I.K. Rosita
I.K. Rosita oli yksi tallimme parhaimpia menestyjiä. Rositan ura käsitti yhteensä 83 starttia, joista viisi voittoa ja kymmenen muuta totosijaa. Rahaa tammalle kertyi 46 000ve, mikä on tallissamme toiseksi parhain voittosumma. Rositan ennätykseksi jäi 22,0a maililla. Suurempia saavutuksia olivat "Joulukuun tähtihevonen" Fire's Arabiansissa vuonna 2005, "Huht'kuun Sprintteri" Koronjärven oriasemalla 2006 sekä Ravirata Ajattoman rataennätys m1.29,8akp vuonna 2007. Rosita jätti viisi jälkeläistä, jotka kaikki ovat päässeet radalle. Parhaiten menestynyt on vanhin varsa o.Rymy, jonka ennätys on huippulukemissa 21,0ke.

Terri
Myös Terri oli yksi menestyjistä. Sivut löytyivät kuin löytyivätkin internetin kätköistä, joten nyt on faktatietoa kantatammasta. Terri oli meidän ensimmäinen suomenhevonen. Se starttasi 70 kertaa voittaen kahdeksan kertaa ja ollen muilla totosijoilla 13 kertaa. Terrille kertyi voittosummaksi 53 460ve. Kärryennätykseksi jäi 26,9a, mutta montéssa mentiin jo 26,5mke. Terrin suurin saavutus oli "LC Winter Cup Montén" toinen sijoitus Leader Circlessa 2006. Terri jätti jälkeensä neljä jälkeläistä, joista kolme on päässyt radoille. o.Erehdys ja t.Sivuseikka tahkoavat hyvällä menestyksellä rahaa ja mainetta täällä Saltassa.

I.K. Speedy Feel
Myös edesmennyt vanha ruuna saa maininnan täällä. Speedy Feel on ollut tämän tallin yllättäjä. 51 kertaa startannut ruunan reppana voitti viisi kertaa ja sai kahdeksan muuta totosijaa. Voittosummaksi jäi vain 20 150ve, mutta ennätys oli sitäkin komeampi: 12,7ke. Ruuna toimi eläkepäivinään mukavana puskaratsuna. Tätä hevosta jäin itse kovasti kaipaamaan.

Yasmin
Yasmin teki menestyksekkään uraputken. Even omistama tamma starttasi 80 kertaa voittaen kolmesti ja oli muilla totosijoille 15 kertaa. 13,7ke ennätyksen lisäksi Yasmin näytti kyntensä myös monté puolella voittaen "Ajattoman Montémestari" lähdön 2006 vuonna Ajattomassa. Monté ennätykseksi jäi m17,2ake. Voittosummaksi kertyi 42 915ve. Yasmin jätti vain kaksi jälkeläistä, joista o.R.S.T. Rocky jäi Even omistukseen. Ori on nyt eläkkeellä ja se on juossut 33 starttia (3-4-6) ja ennätys 15,0ake.

Erehdys
Erehdys ansaitsee ehdottomasti paikkansa tallin tähdissä! Pitkän uran tehnyt ori (startit 107 | 9-6-12) ei startteihin nähden voittanut kovin monesti, mutta keräsi ensimmäisenä hevosena Saharan Tähdessä ja Saltassa yli 100 000ve! Ennätykseksi herkälle Erehdykselle jäi 22,3aly. Parhaimpia saavutuksia olivat Ravirata Ajaton Derbyn finaalin kuudes 2008, Taikasumun talli synttärilähdön voittaja 2009, Monté Prix De Virtuilen toinen Kerystonin Kartanossa 2010 sekä vuoden 2010 Kuninkuuskilvan kokonaiskisan toinen 2010 Yep Trotters!

Sivuseikka
Tämä tamma oli suosikkini. Herkän tamman kautta opittiin kaikki kantapään kautta, mutta niin vain tamma keräsi 35 000ve. Uransa aikana ainoastaan kolmesti voittanut tamma juoksi yhteensä 64 starttia ollen totossa 17 kertaa. Ennätykseksi jäi kuitenkin hulppea 21,2ake! Sivuseikka jätti viisi jälkeläistä, joista kolme on vielä kilpakentillä; Saltan Kruununprinssi, Saltan Rigidi (Bulevardi) ja Saltan Matruusi (Kiin Kartano).

Rytinä
Rakas ruunamme Rytinä juoksi 86 starttia voittaen niistä kymmenen. Uran arvoikkain voitto oli Virtuaalimestaruuden karsinnasta Luned Sporthorsesissa 2010. Finaalissa ruuna juoksi hienosti toiseksi ja ansaitsi siitä 25 000ve. Yhteensä ruuna juoksi yli 70 000ve ja ennätykseksi jäi 23,6ake. Rytinä kerettiin ruunaamaan ennen kuin se sai yhtään jälkikasvua.

Saltan Kruununprinssi
Ori oli oikea herrasmies. Oli onni olla tällä klinikka reissulla, kun talli syttyi tulee. Se oli tietenkin harmittava takaisku, mutta tämän ja Kekan Vinottaren kanssa jatkettiin eteenpäin. Pirssi oli mahtava luonteinen hevonen, jolle kävi kaikki. Raveissa sille iski hirveä kilpavietti, mikä toikin muutaman suurkilpailu sijoituksen. Pirssi nimittäin voitti Pikkupelman 2010 -karsinnan ja oli hienosti finaalissa kolmas. Tässä kyseisessä finaalissa meidän kasvattimme Rallin Tomu karkasi muilta helppoon voittoon. Joten kaksi kasvattiamme oli totossa. Sitä sieti juhlia ja pitkään. Pirssi kuitenkin juoksi vielä samana vuonna Pikkuprinssissä ja oli siinä lähdössä neljäs. Pirssi starttasi 81 kertaa voittaen niistä kahdeksan. Muita toto sijoja tuli yhteensä 16. Ori tienasi urallaan reilut 47 000ve ja juoksi ennätyksen 23,5aly. Pirssistä jäi vain yksi varsa yhdessä Kekan Vinottaren kanssa; Saltan Pinnari.

Saltan Hairahdus
Erhe oli saman tyylinen emänsä Sivuseikan kanssa. Herkkä sieluinen, jota tuli ymmärtää ja tehdä niin kuin tamma tahtoi. Tamma juoksi hurjat 131 starttia (22-7-13 - 16,8% - 32,1%)! Taitaa olla eniten mitä meidän tallissa on juostu. Myös montén puolella saatiin muutama startti ajettua. Voittosummaksi se saavutti 127 530ve. Erhe teki hienon uran ravikentillä vaikkei suurkilpailu menestystä juuri tullutkaan. Montémestaruuden finaali paikka oli varmasti kaikkein hienoin hetki. Ja tietenkin ennätysajo. 20,1aly ei aivan heti alitukaan tässä tallissa! Tamman kanssa käytiin myös huvin vuoksi koittamassa koulu ja este kilpailujakin. Helppoja luokkia tottakai. Mutta kaikin puolin tamma oli aivan mahtava ja jätti meille kaksi hienoa varsaa. Erhe jatkaa nyt siitosuraan Ravitalli Sølvin riveissä. Toivottavasti tamman varsoista kuullaan vielä jotakin suurta!

Myydyt


o. R.S.T. Rocky om.Eve
o. Pace of Life* om.Maryn talli*
o. Mäntyharjun Tähden-Aihe* om.Mable's Stable*
t. Tositar* om.Jokero Finnhorses*
o. R.L. Kuukkeli Om. Lorén (palasi kilpailu-uran jälkeen kasvattajalleen siitoskäyttöön)
o. Vinzester* om.Ratatalli Kent*
o. Rallin Tomu om.Kerystonin Kartano
o. Saltan Rigidi om.Bulevardi
o. Atomikas EW om.Kiin Kartano
o. Saltan Matruusi om.Kiin Kartano
t. J.T. Baronessa om.Starberry
o. Viis Toisista* om.Litas Racehorses*
o. Ryske om.Bulevardi
t. Saltan Hairahdus siitostammaksi om.Ravitalli Sølv
r. Saltan Liekki om.Ellun Ihka Omat

Talli aloitti toimintansa vuonna 2005 nimellä Saharan Tähti. 2009 nimi vaihtui Saltaksi ja toiminta laajeni. Valitettavasti aika ei riittänyt millään tallin pitoon ja vuonna 2011 talli lopetti toimintansa. Kuitenkin uudella innolla ja vain muutamalla hevosella aloiteltiin taas vuoden 2015 tammikussa ja tässä sitä nyt ollaan. Toiminta on jälleen laajentunut ja eri rotuja löytyy nyt, toisin kuin aiemmin.

Copyright © Ellu (VRL-14177) ellei toisin mainita -- saltan-vt[at]luukku.com
Tämä on Virtuaalitalli, mikään ei ole todellista - This Is A Sim-Game Stable, nothing is real
Mikä on Virtuaalitalli?