Ravitalli Salta

Ajankohtaista

Vanhaa ja uutta 31.12.2017

Tänä päivänä tuli ehkä itkettyä nii surusta kuin ilosta. Olin tilannut teuraskyydin usealle vanhemmalle hevoselle. Talutin itse kaikki hevoset kyytiin ja hetken mietin muistoja kyseisistä hevosista. Kuikka tuli Pinnarille varsana kaveriksi. Se olin ensimmäinen peitsari jonka hankin. Make puolestaan oli jo heti varsana kuumakalle, jolla ajoin itse kaikki sen startit, koska tunsi sen metkut parhaiten. Retale oli vekkuli eläin viimeisiin päiviin asti. Koko ajan sillä oli pieni pilke silmäkulmassa. Xini pörhisteli vielä kerran narun päässä. Se oli hieno hieno ori valtavine jouhineen. Lempi ja Eini olivat koko ajan leikkimässä. Ne ei ollut hetkeäkään paikallaan. Useampi loimi joutui näiden takia roskakoriin. Missi puolestaan oli erakko. Se kiljui ja potki heti, jos joku tuli liian lähelle. Vinkeä oli hieno tamma, joka jätti monta varsaa. Toivottavasti niistä joku olisi emänsä kaltainen. Viimeisenä talutin autoon Pinnarin. Sen kanssa aloitin uudestaan tämän harrastuksen. Ori oli herrasmies, ehkä vähän laiska kyllä. Mutta sen kanssa harrastettiin paljon kaikkea nättelyistä raveihin ja ratsastuskilpailuihin. Rutistin oriin vielä syliini ja hyvästelin sen.
Kauaa en tietenkään näitä voinut surra. Edellispäivänä Margarita I.F. oli varsonut pienin mustankirjavan varsan Avenger I.F.stä. Varsa sai nimekseen Saltan Asterix. Nyt oli vuorossa varsoa Lankeemus ja Repolan Huurre. Kumpikin sai varsan Ikikorven Taskunauriista. Lana sai tummanpunarautiaan oriin Saltan Pudotus ja Huurre puolestaan tummanruunikon tamman Salttan Talvikukka.

Päivitys katkoksia joulukuussa 2017

Vähän on ollut joulun edellä kiirettä ja muutenkin synkkä ilma on vetänyt mieltäkin matalaksi. Eikä yhtään helpottanut saada klinikalta tuomiota, että omasta ei koskaan tule ravuria... Uusia tuuli on puhaltamassa kuitenkin. Suuri teuraskyyti on lähdössä vuoden viimeisillä päivillä ja rakkaat Pinnari ja Kuikka on muunmuassa menossa tähän kyytiin. Näiden kahden ja varsinkin Pinnarin kanssa aloittelin tauon jälkeen tammikuussa 2015 uudestaan virtuaalihevostelun. Muitakin ns. turhia on poistumassa ja kasvatusta pikkuisen rajoitan, ettei tulisi enää niin isoja ikäluokkia.
Mutta tosiaan vähän harvassa on nyt päivitykset, mutta koitetaan taas tammikuussa ahkerammin.

Ikäluokka sai jatkoa marraskuussa 2017

Vielä syntyi kaksi varsaa, vähän jälkijunassa muusta ryhmästä. Repolan Huurre varsoi isohkon ruunikon oriin Saltan Kelirikon (i.Saltan Pinnari). Saltan Lankeemus varsoi puolestaan Saltan Retkahdukselle täyssiskon eli Saltan Notkahduksen (i.Saltan Retale). Tämä on kyllä suurin ikäluokka mitä koskaan on syntynyt, yhteensä kahdeksan varsaa. Eiköhän jostakin näistä tule juoksija.

Varsavalvojaiset lokakuussa 2017

Tällä kertaa oli odotettavissa suurempi ikäluokka. Kuuden tamman oli tarkoitus varsoa. Siinä oli aika urakka niitä valvoa, mutta tällä kertaa selvittiin ilman suurempia ongelmia. Ensikertalaiset Torture Arrow ja Sølv's Grapefruit olivat suurimman valvonnan alla. Nämä kuitenkin selviytyivät hienosti. Turen varsa oli aika pieni tamma, mutta jalat kantoivat miltein heti. Hieno pieni ruunikkotamma sai nimekseen Saltas Agony (i.Innoxioua Arrow). Greippi sai puolestaan yhden suloisimmista varsoista! Ruunikonkirjava tamma ristittiin Saltan Sitruunalimeksi (i.Juniper I.F.)
Tällä kertaa syntyi vain yksi puttevarsa, jonka emä oli tietenkin Valtarian Vinkeä. Savun Timjami oli tällä jälleen isänä, mutta nyt syntyin tummanrautias tamma Saltan Räikeä.
Unique Love, Reinforce ja Battle Mistress varsoivat kaikki komeat oripojat. Näistä tulee kovat painikaverit tulevaisuudessa. Lempin varsa oli ruunikko isoilla merkeillä varustettu. Tämä sai nimekseen Saltas Fragile Love (i.Innoxious Arrow). Eini oli jälleen tohkeissaan omasta varsastaan ja oli tökkimässä tätä heti ylös. Tästä varsasta tuli punaruunikko ja nimeksi sille annettiin Saltas Unavoid (i.Soul's Refrain). Einin puolisisko Missikin sai samasta oriista varsan. Näiden kahden varsoja on hauska seurata myöhemmin, kun tulee sama isä-emänisä yhditelmiä. Missin varsa sai erikoisemman värityksen sillä siitä näyttäisi tulevan ruunikonkimo. Varsa kastettiin Saltas Burden Masteriksi.
Kaikkia näistä ei voi itsellä pitää, ellei sitten näytä jäävän käsiin, mutta osasta otetaan ostotarjouksia vastaan.

Syyskuu 2017

Syksy saapui ja hevoset on haettu laitumilta takaisin talliin. Samalla tuli haettua pari kuormaa uusia hevosia talliin. Ensimmäisenä meille muutti Narrilaivasta kaksi B-ponia; Travette NRL ja Rioller NRL. Molemmat ovat jo startanneita 3-vuotiaita, mutta meidän katseet käännetään jo ensi kauteen. Seuraavaksi hain Ravitalli Ruskosta kaksi orlov-varsaa Rjazán Trífon ja Rjazán Seléna. Fontti on iso musta varsa ja Selena vähän pienempi päistärikkö. Tähän rotuun en ole aiemmin tutustunut, mutta näiden kautta se nyt onnistuu. Varsat olivat ajolle opetettuja ja näiden kanssa ollaan päästy heti treenaamaan peruskuntoa. Tänään viimeisenä hain Valtarian tallista kaksi hienoa oripoikaa; Valtarian Valkotakki ja Valtarian Pikkuseteli. Hienot 3-vuotiaat hyvillä suvuilla varustettuna. Näiden kanssa startataan myöskin ensikaudella.
Myös muutama oma kasvatti lähti maailmalle. Saltas Love To Destroy siirtyi Shavolle Narrilaivaan ja Spookiness kyseli Radical Trotterssiin muutamaa tilausvarsaa. Siellä asustavat nyt Saltan Huurteinen (Saltan Retale x Repolan Huurre) ja Saltas Cuba Libre (Narrilaivan Garro x Margarita I.F.).

Repolan Huurre mukaan vKuningatarkisaan

On taas se aika vuodesta, kun suomenhevosparhaimmisto ottaa yhteen vKuninkuusraveissa. Ravit järjestetään tänäkin vuonna Aken Ravitallilla ja osallistumisia oli tullut paljon: 23 tammaa ja 25 oria. Eilen illalla tuli tieto valituista ja meidän tallin Repolan Huurre oli niistä yksi. Oreista ilmoitin Savun Timjamin, mutta se ei päässyt mukaan. Repolan Huurteseen on kuitenkin uskominen, vaikka tamma onkin ensikertalainen kisassa. Se on tehnyt vahvan aloituksen tälle kaudelle, eikä jalat ole sitä nyt vaivannut. Tietenkin kolme matkaa kahdelle päiväle on arvoitus, mutta kaikki matkat sopivat tälle. Sunnuntaina nähdään ketkä kruunataan seuraaviksi kuninkaallisiksi.

16.8.2017 - Repolan Huurteen vahva paluu tauolta

Repolan Huurre oli koko viime kauden syrjässä jalkavaivan vuoksi. Kuntoutus oli pitkä projekti ja tamma astutettiin samalla. Nyt se palasi yli vuoden tauolta Duán Stablen Voimaneito-ajoon. Tamma teki vahvan esityksen 3100metrin matkalla ja voitti lähdön. Sama meno jatkui seuraavissa Duán Stablen raveissa, kun tamma voitti oman alle 23,9aik. ryhmänsä. Nyt Repolan Huurre on ilmoiotettu mukaan Aken Ravitallin järjestämiin Virtuaalisiin Kuninkuusraveihin. Tamman mukaan pääsy ei ole vielä varmaa, sillä valinnat tehdään ensiviikolla.

Päivitys

Hevosten kalenterit on taas ajantasalla. Ens kuu menee lomaillessa, että silloin ei raveja järjestetä. Hevosia ilmoitellaan starttiin, mutta ei aivan hirveän aktiivisia olla. Koitan vaan saada vaiheessa olevat sivut kuntoon.

Kesäkuu - Arki

(ja mä tähän kirjoitin hetki sitten pitkän pätkän meidän hevosten kuulumisia, mutta ilmeisesti liian kauan kun heitti ulos täältä..)
Arki on sujunut aivan hyvin treenaten ja kilpaillen. Starttarit ovat saaneet enemmän tai vähemmän startteja. Vähänlaisesti on tullut totosijoja, mutta eihän aina kaikki kaudet voi olla hyviä.
Huurretta on taas alettu treenaamaan varsn jäljiltä ja toiveita on vielä, että tämä kisaisi samalla tasolle kuin se oli jäädessään mammalomalle. Varsoja on myöskin alettu opettamaan ja Stiinaa on ajeltu, mutta nämä saavat olla kesän laitumessa ja syksyllä jatketaan niiden kanssa.
Varsoissa taikka nuorissa on tapahtunut vähän muutosta, kun Rovasti muutti Duán Stableen ja Lissu ja Tuikea puolestaan Meeri N.lle. Tänne on puolestaan tulossa tilausvarsoja sekä pitäisi katsella taas noita myynti-ilmoituksia läpi, jos joitakin muitakin mukavia osuu silmään. Omia tammoja pitäisi astutella ja katsella, että vieläkö Turen ja Missin kanssa jaksaa käydä raveissa. No Turella varmaan vielä tämä kausi, mutta Missiä katson jo sillä silmällä, että jos laittais jo siitospuolelle.

1.6.2017 - Päivitys

Huoh, nyt on siirretty kaikki kilpailevat ja eläkeläiset tälle sivulle. Vielä Muistoissamme olevat (Usva ja Riina vain), mutta niillä ei onneksi ole vielä kiire. Sitten pitäisi vanhoille sivuille laittaa uusille sivuille linkit ja kasvattajille myöskin lähettää osoitteet. No kyllä tämä tästä. :)

14.5.2017 - Päivitys

Hyvää äitienpäivää! Mä vietän sen kämpillä tietokoneen äärellä. Tänään sain vihdoinkin kilpailevien tammojen sivut uuteen uskoon! Vielä olis kolme kilpailevaa ori (Lommo, Jamppa ja Xini) ja sit vielä eläkeläiset. Kilpakalentereissa menee niin pirun kauan... Eläkeläisille en kyllä niitä muuta, mutta muuten haluan yhtäläiset sivut kaikille. Tosin ne joutaa odottaa vähän kauemmin. Samoin kuin Muistoissamme olevat hevoset, tai siis se sivu. Kerran jo koitin ostaa sivutilaa, mutta se päätyi Erroriin. Koitan sen kuitekin ostaa jossain kohtaa, niin saisi nuo kuvatkin taas toimimaan. Että eiköhän tämä tästä.
Ravit jäi nyt tältä kuulta pitämättä. Mennyt kuukausi ite eestänsä. Ens kuussa sitten jatketaan niiden osalta paremmalla menestyksellä.

9.5.2017 - Kaksoisvoitto Springtime Pacesta!

Battle Mistress otti uransa ensimmäisen arvovoiton Duán Pacersin järjestämissä kevätkarkeloissa. Tamma korkkasi Springtime Pacesta 6000ve, joka oli samalla kauden avausvoitto. I Make Revolution tuli maaliin turpakarvan verran jäljessä ja sinetöi Saltan kaksoisvoiton.
Myös nuoret oli hyvin edustettuina, sillä Saltas Uneasy oli Sprinlike Pacessa kolmas kuten Saffron Blossom oli Spring Magic Pacessa.

28.4.2017 - Einherjar I.F. Poniderbyn voittoon!

Einherjar I.F. nappasi suurimmat setelit 5-vuotiaiden russ-ponien Derbyssä. Voitto oli oriin kolmas tältä kaudelta ja kymmenes koko uralla.

28.4.2017 - Arki

Tänään syntyi taas lisää varsoja talliin. Eini varsoi tällä kertaa ruunikon tamman Aken Ravitallin Seth Achista. Varsa oli oikein terävän oloinen ja nousi nopeasti omille jaloillee.
Myöhemmin päivällä Vinkeä varsoi talliin omasta orista Jampasta. Sieltä tulikin hieno musta tamma! Silmissäni näkyi vain sydämiä kun tätä katselin ja päätin heti, että tätä en myy mistään hinnasta.
Lempin elämä on mennyt oikein mukavasti kahden varsan kanssa. Alkuun se meinasi laihtua liikaa, kun kaksikko kävi yhtämittaan maitobaarissa. Tammalle nostettiin hyvikin ruokintaa ja nyt näyttää jo tulevan lihat luiden päälle takaisin.

Voisin vähän nuorison kuulumisia kertoa:
Pinkeää ollaan saatu ajettua ihan hyvin. Harmittavasti tällä ei ole ikätoveria, mutta Savu on joskus tämän kanssa rauhallisemmalla lenkillä.
Vuotiaita meillä onkin kuuden varsan ikäluokka. Tässä onkin ollut työtä näitä opettaa. Ja ihan kuin omat kasvatit ei riittänyt, niin piti käydä Kerystonin Kartanossa taas ostoksilla. Sieltä tarttui mukaan ranskalainenori Herra sekä peitsariori Pöhkö. Nämä vaikuttavat oikein näppäriltä ja ovat kumpikin helppoja ajaa vielä tässä vaiheessa ainakin.
Omat peitsarivarsat ovat Nootti ja Uppa. Nootti on vähän sählä varsa, jota ajettiin pidempään takaa. Ehkä se aikuistuessaan alkaa keskittyä olennaiseen. Uppan kanssa on mennyt opetus hyvin. Mitä nyt muutamaa makuulle menoa ei lasketa. Tämän kohdalla nousi odotukset, kun isoveli Uuno on aloitanut uransa oikein mallikkaasti.
Tuikea ja Stiina ovat kuin paita ja per**. Aina yhdessä joka paikassa. Ja näissä kyllä tyhmyys tiivistyy. Mitä Tuikea edellä niin Stiina perässä. Tuikean kanssa on saanut repiä harmaita hiuksia. Alkuun ei sitten millään suostunut kulkemaan eteenpäin. Milloin oltiin ojassa ja milloin muuten vain maattiin keskellä tietä. Nyt se on pysynyt jalkeillaan ja niitä on voinut Stiinan kanssa ajaa yhdessä. Stiina on kyllä yksistään fiksun oloinen ja ravaa oikein näppärästi. Tämä olikin Riinan ensimmäinen varsa. Valitettavasti sen siitosura jäi lyhyeksi.

26.3.207 - Kolmoisvoitto Saltaan

Ravitalli Ruskon illan viimeisessä lähdössä Saltan hevoset hallitsivat. Savun Timjami ylitti maalilinjan ensimmäisenä ottaen jo kauden yhdeksännen totosijan. Toisena, turvan mitan häviten, maaliin juoksi Repolan Huurre. Tamma kuittasi kakkostilasta muhkean neljän tuhannen virtuaalieuron potin. Kolmas oli puolestaan O.R. Loimuri.

22.4.2017 - Tulevaisuuden nimi Saltas Uneasy

Saltas Uneasy voitto 2-vuotiaiden peitsarien lähdön helposti. Kuuden hevosen lähdössä orii latasi keulaan ja veti loppuun saakka. Vaikka kilpasisaret tulivat lähelle, oli oriilla varma ote.
Myös shetlanninponi Juniper I.F. otti sille harvinaisen voiton. Russ ori Einherjar I.F. voitti varmasti oman lähtönsä.

20.4.2017 - I Make Revolution voitti jälleen


I Make Revolutionin voitoton kausi katkesi viimeksi Duán Stablen raveissa. Tänään se jatkoi siitä mihin se jäi. Voitto irtosi niukasti, mutta varmasti.
Myös Xin Birk voitti oman lähtönsä ja kuittasi tästä neljätuhatta euroa.

10.4.2017 - Arki

Valitettavasti päivä alkoi surullisissa merkeissä. Aamutallia tehdessä Riina löydettiin makaamasta karsinastaan vaikeasti hengittäen. Valitettavasti eilinen ponnistelu oli ottanut niin koville, että tammasta ei ollut enää tähän maailmaan. Eläinlääkäri kävi lopettamassa tamman ja varsa jäi orvoksi. Onneksi Lempi oli varsonut samaan aikaan ja päätimme koettaa, jos se huolisi varsan itselleen. Alku ei näyttänyt lupaavalta vaan Lempi luimi varsalle ja suojeli omaansa. Kuitenkin äidin vaistot heräsi, kun se kuuli Rovastin sydäntä särkevän huudon. Pian kaikki kolme olivat sulassa solussa yhdessä. Vaikka surullista olikin Riinan pois meno niin päivä kääntyi kuitenkin hyväksi.

9.4.2017 - Arki

Lempi ja Riina varsoivat! Lempin varsominen meni kuin oppikirjasta ja pian mustankirjava tamma oli jalkeilla. Tämä varsa oli kotisiitoksen päähänpisto. Onhan Harmi mukava ori, jota varmasti tulen siitoksessa käyttämään enemmän, mutta nyt se saa keskittyä kilpailemiseen. Lempin ja Harmin varsa sai nimekseen Saltas Harmless Love eli Lissu. Varsa on hieman arka, mutta kyllä se ajankanssa tottuu ihmisiin.
Riinan varsominen ei ollut helppoa. Huomasimme ongelman, kun tamma ei millään saanut ponnistettua varsaa ulos. Soitimme eläinlääkärille, joka tulikin kiireesti paikalle. Kaikkien kauhuksi todettiin, että varsa on väärässä asennossa ja sitä pitää yrittää kääntää. Taistelimme usean tunnin ja tammakin oli aivan loppu. Vihdoin saimme varsan ulos, mutta vielä ei oltu selvillä vesillä. Varsominen oli ottanut kummankin voimille ja mahdollisuus menettää molemmat ovat suuret. Iltaa kohden kuitenkin näytti, että molemmat virkistyivät ja ori poikakin oli jalkeilla. Tämän varsan nimeksi annoimma Saltan Rovasti.

Tallin arki pyörii hevosten ja ravien ympärillä. Välillä on hyviä päiviä ja välillä sitten niitä huonoja. Varsoja syntyy ja hevosia kuolee.
Täältä pääsee seuraamaan uutisten, ilmoitusten ja päivityksien kautta meidän elämää.

Copyright © Ellu (VRL-14177) ellei toisin mainita -- saltan-vt[at]luukku.com
Tämä on Virtuaalitalli, mikään ei ole todellista - This Is A Sim-Game Stable, nothing is real
Mikä on Virtuaalitalli?